Anfangen!

Datum: zon 13 mei 2018
Locatie: Würzburg (Duitsland)
Afstand gefietst: 750 kilometer
Aantal fietsen gedoneerd: 101 stuks
________________________________

Afscheid

Na vele voorbereidingen is de reis dan echt begonnen. Leuk, soms moeilijk, maar vooral spannend. Twee weken geleden trokken wij de deur in Groningen achter ons dicht. De sleutel brachten we naar een vriendin opdat de nieuwe huurders die daar konden ophalen. Het was laat en we waren moe na een lange dag verhuizen. De enige spullen die we nog hadden waren twee fietsen met gevulde fietstassen. Het schemerde al en het regende. Tegen middernacht kwamen we uitgeput in Assen aan. We hadden de eerste etappe van de grote reis toch wat anders voorgesteld...

In Assen nemen we een paar dagen de tijd om laatste voorbereidingen te treffen en afscheid te nemen. Op woensdag 2 mei fietsen we weg. De zon schijnt na dagen met veel water. Hoewel het buiten droog is houden wij het niet droog. We geven pap en mam een dikke kus en gaan op weg. We fietsen dwars door Drenthe, richting Enschede. Martijn zingt Skik op (zijn) fiets(e).

In Ane richten we voor de eerste keer de tent in – ons huis voor komend jaar - en bereiden we voor de eerste keer eten met de brander. Het is allemaal wennen maar het gaat goed. De dag erna fietsen we naar Enschede waar Marielle’s ouders op de camping staan. Daar zijn we ook een dag om afscheid te nemen. Wederom een lach en een traan.

Eerste pijntjes aan knie en kont

Dan gaan we naar Duitsland en passeren de  grens. Hopelijk de eerste van velen! Van Enschede fietsen we naar Tecklenburg, aan de voet van het Teuroburgerwald. De volgende dag gaan we zuidelijks van het Teutoburgerwald naar Detmold. We fietsen voor het eerste bijna 100 km! Het gaat goed, maar wel met her en der wat pijntjes aan knie en kont. In Detmold verblijven we bij familie van Martijn. Hier blijven we een dag en bekijken o.a. der Hermann. Daarna gaan we verder naar het zuiden. We fietsen door schilderachtig heuvellandschap en dorpjes met vakwerkhuizen. Het landschap kleurt grotendeels groen, beetje geel en tonen van roze en paars.

Wildkamperen aan de Fulda - ultieme vrijheid!

Vanuit Kassel volgen we de Fulda Radweg; fietspad langs de rivier de Fulda. We kamperen voor de eerste keer ‘wild’ aan de Fulda. Spannend! Kunnen ze ons zien? Zo ja, en dan? Bellen ze de polizei? Vast niet. Na paranoia komt een gevoel van ultieme vrijheid. Wie dut je wat? De volgende dag vinden na een lange dag fietsen geen camping en ook geen plek om wild te kamperen. Het is al 20:00 en we zijn moe. Martijn vraagt een vrouw op straat naar de dichtstbijzijnde camping. Zij nodigt ons uit. Even later staat onze tent bij Frau op het gazon. Ze brengt stoelen en een tafel. We mogen douchen. De volgende ochtend staat midden in de grote tuin de tafel gedekt met allerlei brotchen, jam, joghurt, koffie etc. We mogen zelfs een lunchpakket meenemen. We blijven tot de middag omdat het zo gemütlich is. Hartstikke leuk die contacten onderweg! Daarna fietsen we verder langs de Sinn en de Main.Heute sind wir in Wurzburg. De stad lijkt een beetje op Groningen; oud centrum en veel studenten. Al met al is de reis goed begonnen, maar het is ook wennen. Het fietsen gaat goed; de pijntjes trekken weg. Het is vooral wennen om elke dag alle spullen in en ook weer uit te pakken. Zeker in het begin kost dat veel tijd maar het gaat ongetwijfeld snel sneller. We gaan verder richting Salzburg waar we de Alpen in duiken. Gruss Gott!


22123 km
Wie gaat er winnen?
Martijn en Mariëlle: 22123 km
Groningers: 0 km
We hebben al 609 kinderfietsen. Help ons er nog meer te halen!
Doneer een fiets